750 g jautienos (6 bifšteksai),
30 g sviesto,
30 g alyvuogių aliejaus,
50 g portveino,
10 g grūstų česnakų,
druskos,
pipirų,
lauro lapų.
GAMINIMAS:
10 min učių prieš pradedant kepti, mėsos gabaliukus pabarstykite druska ir pipirais. Sviestą ir aliejų įkaitinkite keptuvėje. Riebaluose apkepkite grūstus česnakus ir 1 lauro lapą. Sudėkite mėsą ir gerai apkepkite iš abiejų pusių apie 20 minučių.
Norint gauti geras sultis, reikia kartkartėmis pasmaigstyti mėsą, kad išbėgtų kraujas. Įpilkite portveino arba chereso. Nupilkite truputį sulčių. Patikrinkite, ar pakanka prieskonių. Ištraukite lauro lapą ir tuojau tiekite. Sultis užpilkite ant mėsos.