Tešlai:
30 g mielių;
250 ml drungno pieno;
500 g miltų;
Žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
3 valg. š. cukraus;
1 arb. š. trintos citrinos žievelės;
5 valg. š. sviesto;
Riebalų skardai ištepti.
Įdarui:
150 g sviesto;
100 g cukraus;
1 arb. š. cinamono miltelių;
100 g plokštelėmis pjaustytų migdolų.
GAMINIMAS:
Mieles ištirpinti drungname piene ir kartu su cukrumi, miltais, druska, kiaušiniu, trinta citrinos žievele bei sviestu suminkyti į vientisą tešlą. Ją uždengti ir 1 val. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Paskui iškočioti ir dėti ant riebalais išteptos skardos. Tešlą subadyti šakute ir dar palaikyti 30 min., kad pakiltų.
Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Sviestą įdarui išsukti su cinamonu bei cukrumi ir paskirstyti ant tešlos. Pabarstyti migdolų plokštelėmis. Pyragą kepti orkaitėje 30 min.