150 g Penne rūšies makaronų (vamzdeliai su įstrižai nupjautais galais);
4 skiltelės česnako;
1 džiovinta aitrioji paprika;
350 g konservuotų pomidorų sus sultimis;
4 valg. š. alyvuogių aliejaus;
Keli šviežio baziliko lapeliai;
Jautienos sultinio.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti stambiai supjaustytas česnako skilteles, baziliko lapelius, smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Viską truputį pakaitinti. Tada sudėti konservuotus pomidorus su sultimis ir kaitinti apie 10 min. Kartkartėmis vis įpilti po šaukštą jautienos sultinio, kad padažas per daug nesutirštėtų.
Pasūdytame vandenyje išvirti makaronus. Tada juos sudėti į padažą ir truputėlį pakaitinti. Prieš patiekiant iš padažo išimti česnakus. Papuošti šviežio baziliko lapeliais.