Žirnelių košei:
3 kg šviežių žalių žirnelių,
90 g sviesto,
3 valgomieji šaukštai grietinėlės,
druskos,
pipirų.
Kiaušinienei:
18 kiaušinių,
90 g sviesto,
druskos,
pipirų.
Rūgščiam padažui:
6 valgomieji šaukštai grietinėlės,
1 didelės citrinos sultys,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Žirnelius išgliaudykite ir maždaug 8 minutes pavirkite sūdytame vandenyje. Nuvarvinkite, sugrūskite arba suplakite mikseriu. Sudėkite sviestą ir grietinėlę, pasūdykite, įberkite pipirų. Dar kartą suplakite, kad pasidarytų vientisa masė. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
Į puodą storu dugnu įmuškite kiaušinius, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir maišant kepkite ant silpnos ugnies, kol iškeps skystoka grūdėta košė. Košę pasūdykite, įberkite pipirų, gerai sumaišykite. Grietinėlę pašildykite puode, supilkite citrinos sultis, įberkite druskos, pipirų (šis padažas turi būti gana aštrus).
Pastaba. Jei neplakta kiaušinienė per daug sukepė, įmuškite dar vieną kiaušinį ir suplakite.