Vėgėlių salotos su greipfrutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vėgėlių salotos su greipfrutais


INGREDIENTAI:

500 g vėgėlių,
4 greipfrutai,
2 virti artišokai,
1 saldusis svogūnas,
2 kelmeliai salotų,
10 šakelių koriandrų,
1 arbatinis šaukštelis trintų koriandrų,
3 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus,
žiupsnelis Kajeno pipirų,
žiupsnelis kmynų,
druskos,
pipirų,
juodųjų alyvų.


GAMINIMAS:

3 greipfrutus nulupkite, peiliuku nuimkite plėveles, išskaidykite skiltelėmis. (Visa tai darykite laikant greipfrutus virš salotinės, kad į ją subėgtų išsiskiriančios sultys.) Paskutinį greipfrutą išspauskite, sultis supilkite į salotinę. Vėgėles nulupkite, supjaustykite plonais gabaliukais; pasūdykite, pabarstykite pipirais, kmynais. Žuvų gabaliukus minutę pavirkite garuose.

Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Artišokus supjaustykite griežinėliais, užpilkite kelis lašus greipfrutų sulčių. Salotas nuplaukite; nuo koriandrų šakelių nuskinkite lapelius, susmulkinkite. Į dubenį supilkite aliejų, greipfrutų sultis, pasūdykite, įberkite pipirų, suberkite Kajeno pipirus, smulkintus koriandrus; viską sumaišykite. Salotinėje išdėliokite salotų lapus, žuvų gabaliukus, artišokus, greipfrutų skilteles ir svogūno griežinėlius; apipilkite greipfrutų sultimis su prieskoniais, gerai sumaišykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668