Kaimiška duona receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kaimiška duona


INGREDIENTAI:

Dviems kepalėliams (po 500 g):

Raugui:

180 g ruginių miltų (nr. 1150);
10 g mielių.

Tešlai:

15 valg. š. pieno;
2 arb. š. aliejaus;
2,5 arb. š. druskos;
6 arb. š. kmynų;
150 g ruginių miltų (nr. 1150);
1 kiaušinis;
450 g kvietinių miltų;
Riebalų skardai patepti.


GAMINIMAS:

Iš raugui skirtų ruginių miltų, mielių ir 250 ml vandens paruošti vientisą tešlą. Ją uždengti ir palikti 16 val., kad pakiltų.

Raugą sumaišyti su drungnu pienu, aliejumi, druska, 2 šaukšteliais kmynų ir abiejų rūšių miltais. Viską gerai išminkyti. Tešlą uždengti ir valandą laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Paskui dar kartą gerai išminkyti ir suformuoti du kepalus. Juos dėti ant riebalais išteptos skardos ir palaikyti 20-30 min., kad pakiltų.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kepalėlius aptepti išplaktu kiaušiniu ir daug kartų įstrižai įpjauti aštriu peiliu. Pabarstyti likusiais kmynais. Dėti į orkaitę ir kepti apie 50-60 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668