400 g grietinėlės;
3 apelsinai;
3 kiaušiniai;
4 valg. š. cukraus pudros;
15 g želatinos;
1 arb. š. vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su dviem šaukštais cukraus pudros ir vaniliniu cukrumi. Užvirinti ¼ grietinėlės ir maža srovele maišant supilti į trynių masę. Plakti, kol masė pradės tirštėti. Želatiną išbrinkinti ir ištirpinti. Likusią grietinėlę išplakti ir supilti į atvėsusią želatiną. Tuomet sumaišyti su trynių mase. Apelsinus apiplikyti, išspausti sultis ir supilti į kremą. Kiaušinių baltymus su dviem šaukštais cukraus pudros išplakti iki standžių putų. Baltymus sudėti į kremą, atsargiai išmaišyti, truputį atšaldyti. Galima papuošti plonais supjaustytomis apelsinų žievelėmis ir mėtos lapeliais.