1 žiedinių kopūstų gūžė,
2 morkos,
2 bulvės,
1 svogūnas,
1 česnakų skiltelė,
600-700 g vištų sparnelių,
vištienos prieskonių,
pipirų žirnelių,
druskos, 1-2 laurų lapeliai,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Į puodą sudedame nuplautus vištų sparnelius, užpilame verdančiu vandeniu, užverdame, po to vandenį nupilame, sparnelius perplauname, vėl sudedame į perplautą puodą, užpilame 1,3l. verdančio vandens, dar kartą užverdame. Sumažiname ugnį, suberiame prieskonius, Verdame, kol sparneliai suminkštėja. Išvirusius sparnelius išimame iš puodo ir atidedame. Į sultinį sudedame susmulkintas daržoves ir verdame, kol daržovės suminkštėja. Išvirusias daržoves išgriebiame iš puodo ir sutriname plakikliu. Sultinį perkošiame. Sukrečiame daržovių tyrę į sultinį, sudedame išvirtus sparnelius ir viską užverdame. Sriubą tiekiame su grietine. Apibarstome žalumynais.