Pyragėliai „Petit fours“ receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragėliai „Petit fours“


INGREDIENTAI:

Apie 80 nedidelių pyragėlių:

6 kiaušiniai;
150 g cukraus;
200 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
100 g krakmolo;
2 valg. š. kakavos miltelių;
3 valg. š. romo;
1 citrinos tarkuota žievelė;
1 apelsino tarkuota žievelė;
250 g serbentų drebučių;
500 g cukraus pudros;
1 citrinos sulčių.


GAMINIMAS:

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius bei krakmolą ir išsijoti ant trynių masės. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į paruoštą masę. Tešlą padalyti į dvi dalis. Į vieną dalį supilti romą ir įberti kakavos miltelių, į antrą- įmaišyti tarkuotą citrinos ir apelsino žievelę. Abiejų rūšių tešlą 2 cm storio sluoksniu tepti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti 15 min.

Ataušusius biskvitus supjaustyti mažais keturkampiais arba formelėmis išspausti įvairius pyragėlius (taip, kad būtų iš kiekvienos tešlos bent po vieną tokios pačios formos pyragėlį). Vienodos formos pyragėlius pertepti serbentų drebučiais ir dėti vieną ant kito. Cukraus pudrą gerai išmaišyti su citrinos sultimis. Šiuo glajumi aptepti pyragėlius. Viršų galima puošti įvairių spalvų glajų piešiniais arba įvairias tortų papuošimais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668