Sluoksniuota mielinė tešla receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sluoksniuota mielinė tešla


INGREDIENTAI:

500 g miltų;
Žiupsnelis druskos;
30 g mielių;
Ne daugiau kaip 250 ml pieno;
50-60 g cukraus;
250-300 g sviesto;
1 kiaušinis ir 1 papildomas kiaušinio trynys.


GAMINIMAS:

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį sutrupinti mieles, įberti 50 g cukraus ir pilti drungną pieną. Atsargiai išmaišyti kauburėlio vidurį. Jį apibarstyti miltais ir uždengus 15 min. laikyti vėsioje, be skersvėjų vietoje. Paviršiuje turi atsirasti įtrūkimų. Ant miltų kauburėlio kraštų dėti kiaušinį, berti druską bei likusį cukrų. 100 g sviesto ištirpinti nedideliame kiekyje šilto pieno ir supilti į kauburėlio vidurį. Viską bendrai sumaišyti. Jei tešla per kieta, galima įpilti dar šiek tiek pieno. Tešlą padaužyti, kol ims darytis pūslės ir ji lengvai atsiskirs nuo pagrindo. Tada uždengti švariu lininiu audeklu ir dar kartą apie 30 min. palikti vėsioje vietoje, kad iškiltų. Tešlos kiekis turi padidėti dvigubai.

Iškočioti ¾ cm storio keturkampį. Likusį šaltą sviestą supjaustyti plonais gabaliukais ir dėti ant pusės tešlos. Palikti laisvus kraštus. Užlenkti kitą tešlos dalį, kraštus truputį suspausti ir iš abiejų pusių kočioti, kol tešla bus 1 cm storio. Tuomet dar kartą perlenkti ir vėl kočioti iki 1 cm storio. Tai kartoti dar keturis kartus. Tešla kočiojant neturi sušilti, jei reikia, ją apgaubti plėvele ir tarp kočiojimų palaikyti šaldytuve.

Tešlą apie 10 min. laikyti šaltoje vietoje, paskui suformuoti kepinį. Tešla dar kartą turi pakilti vėsioje vietoje. Tada kepinį aptepti tryniu ir dėti į iš anksto iki 220-225°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepimo laikas- nuo 15 iki 45 min. Tai priklauso nuo kepinio formos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668