1 vištos šlaunelė be odos,
1,5l. vandens,
vištienos sultinio kubelis (arba paruošto vištienos sultinio),
50 g perlinių miežinių kruopų,
1 laurų lapas,
2 svogūnai,
1 morka,
2 šaukštai susmulkintų petražolių lapelių,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Vištos šlaunelę dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame. Atsiradusias putas nugriebiame, įdedame vištienos sultinio kubelį arba įpilame paruošto vištienos sultinio, suberiame perlines kruopas, įdedame laurų lapą ir dar kartą užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame apie 30 min. puodą ne visiškai uždengę. Suberiame sukapotus svogūnus, supjaustytus riekelėmis porus, morkas ir dar verdame apie 20 min., kol daržovės suminkštėja ir išverda perlinės kruopos. Vištienos šlaunelę išimame iš sultinio, atvėsiname, mėsą nuimame nuo kaulų, susmulkiname ir sudedame atgal į sriubą.
Iš sriubos išimame laurų lapą, sriubą užkaitiname ir pasūdome. Pilame į pašildytas lėkštes ir tiekiame.