0,5 kg špinatų,
50 g žalių svogūnų laiškų,
3 šaukštai sviesto arba
alyvų aliejaus,
2 šaukštai ryžių,
15-20 alyvuogių,
2 kietai virti kiaušiniai,
petražolių,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Špinatus perrenkame, nuplauname, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Svogūnų laiškus nuplauname, smulkiai supjaustome. Supjaustytus špinatus ir svogūnus patroškiname svieste, kol suminkštėja. Po to įpilame reikiamą vandens kiekį, pasūdome, užverdame, sudedame nuplautus ir nuvarvintus ryžius, alyvuoges, įberiame pipirų, jeigu reikia, pasūdome ir verdame, kol suminkštėja ryžiai. Išvirtą sriubą pilame į lėkštes, pabarstome kubeliais supjaustytais kiaušiniais, petražolių lapeliais.