750 g šviežių morkų,
25 g sviesto,
600 ml vištienos sultinio,
1 arbatinis šaukštelis cukraus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
150 ml pieno,
75 g virtų ryžių,
4 kambario temperatūros kiaušiniai,
žalių svogūnų laiškų,
150 ml grietinės arba plaktos grietinėlės.
GAMINIMAS:
Puode ištirpiname sviestą, suberiame supjaustytas morkas ir 2-3 min. pakepiname. Supilame vištienos sultinį, suberiame cukrų, pasūdome, įberiame
pipirų. Užverdame, sumažiname ugnį ir apie 30 min. paverdame neuždengę puodo, kol suminkštėja morkos. Puodą nukeliame nuo ugnies, atvėsiname, morkas su sultiniu supilame į kitą indą ir sutriname plakikliu. Morkų tyrę supilame atgal į išplautą puodą, įmaišome išvirtus ryžius, po to supilame pieną. Pasūdome. Sriubą pakaitiname ant silpnos ugnies, bet neužverdame. Įmušame kiaušinius, pakaitiname apie 8 min., kol kiaušinius galima išgriebti šaukštu
į kiekvieną paruoštą pašildytą sriubos lėkštę šaukštu išgriebiame kiaušinius ir užpilame juos sriuba. Apibarstome sukapotais žalių svogūnų laiškais, uždedame suplaktos grietinės arba grietinėlės ir tuoj pat tiekiame.
kiaušinius, išėmę iš šaldytuvo, 1 val. palaikome kambario temperatūroje. Šalti
Pastabos:
kiaušiniai ilgiau stingsta sriuboje.
prie sriubos tinka skrudinta arba rupi duona.