Tešlai:
250 g rupių kvietinių miltų;
½ pak. kepimo miltelių;
1 vanilės lazdelė;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
75 g medaus;
1 citrinos sultys;
75 g sviesto arba margarino;
3 valg. š. pieno;
Riebalų formai ištepti.
Įdarui:
3 kiviai;
3 mangai;
250 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
100 g medaus;
Kapotų migdolų papuošimui.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Vanilės lazdelę perpjauti išilgai ir iškrapštyti šerdį. Šias drožles sumaišyti su miltų mišiniu. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti druską, supilti pusę citrinos sulčių, įdėti kiaušinį bei medų. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėliot ant miltų kauburėlio kraštų. Pradedant nuo išorės, viską suminkyti į vientisą masę. Jei reikia, įpilti pieno. Tešlą apie 30 min. laikyti šaltoje vietoje.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti ir dėti į riebalais išteptos torto formos dugną. Ją subadyti šakute ir kepti 20-25 min. Pyrago pagrindą ataušinti.
Nulupti vaisius. Mangus perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Kivius supjaustyti griežinėliais, o mangus- mažais kubeliais. Marcipanų masę suminkyti su likusiomis citrinų sultimis bei medumi. Ant biskvito dėti lygų šios masės sluoksnį. Ant viršaus gražiai išdėlioti vaisius, apibarstyti kapotais migdolais.