Tešlai:
400 g miltų;
½ arb. š. kepimo miltelių;
150 g sviesto arba margarino;
200 g cukraus;
2 kiaušiniai.
Varškės kremui:
500 ml pieno;
1 pak. grietininio pudingo miltelių;
190 g cukraus;
2 kiaušiniai;
500 g varškės;
2 pak. vanilinio cukraus;
2 valg. š. romo;
720 ml indelis konservuotų vyšnių be kauliukų.
Trupiniams:
300 g miltų;
150 g sviesto;
300 g cukraus.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti įdubimo kraštuose, o į vidurį suberti cukrų ir įmušti kiaušinius. Viską suminkyti į vientisą masę ir 30 min. laikyti šaltai.
Iš varškės kremui skirtų pudingo miltelių, pieno ir 50 g cukraus paruošti pudingą- maišant užvirinti ir ataušinti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Varškę sumaišyti su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi, tryniais bei romu. Sudėti pudingą. Baltymus išplakti iki standžių putų ir taip pat įmaišyti į varškės masę.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 10 min. Vyšnias nuvarvinti. Uogas išdėlioti ant pagrindo, o viršų aptepti varškės kremu.
Trupiniams skirtus miltus sumaišyti su sviestu bei cukrumi. Suminkyti trupinius. Juos suberti ant varškės kremo. Pyragą kepti dar apie 45 min.