Kiaulienos tištsriubė (Pozole) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kiaulienos tištsriubė (Pozole)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

6-8 porcijoms:

2 baltieji svogūnai;
6 česnako skiltelės;
2 mažos morkos;
3-4 šakelės šviežių kalendrų;
2 lauro lapai;
1 išdarinėta višta;
Druska ir ką tik malti pipirai;
½-1 džiovinta aitrioji paprika (chile ancho);
600 g kiaulienos šonkauliukų;
600 g kiaulienos mentės be kaulų;
600-700 g konservuotų kukurūzų.

Garnyrui:

1 ryšulėlis ridikėlių;
1 ridikas;
1 salotų gūžė;
2 baltieji svogūnai;
2 avokadai;
4-5 žaliosios citrinos;
50 g maltų aitriųjų paprikų;
50 g džiovintų raudonėlių;
Aliejuje apkeptų tortilijų arba jų traškučių.

GAMINIMAS:

Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užvirinkite 2 l vandens su 1 svogūnu, 3 česnako skiltelėmis, 1 morka, 2 šakelėmis kalendrų ir 1 lauro lapu. Įdėkite nuplautą vištą ir pasūdykite. Priklausomai nuo vištos jaunumo virkite ant vidutinės ugnies apie 1 val.

Likusias daržoves, kalendras, lauro lapą ir aitriąją papriką sudėkite į antrą puodą. Užpilkite 2 l vandens ir užvirinkite. Sudėkite kiaulieną, pasūdykite ir virkite ant vidutinės ugnies maždaug 50 min. Susidariusias putas nugriebkite. Konservuotus kukurūzus nuvarvinkite, sudėkite į kiaulieną ir dar virkite 40 min.

Vištą išimkite, pašalinkite odą bei kaulus ir mėsą supjaustykite juostelėmis. Kiaulieną išimkite ir taip pat smulkiai supjaustykite. Svogūnus, česnakų skilteles, lauro lapus išgaudykite iš sultinio. Abu sultinius sumaišykite. Sudėkite mėsą, dar kartą trumpai pakaitinkite.

Pozole tiekiama mažuose sriubos dubenėliuose. Garnyro komponentai supjaustomi juostelėmis arba griežinėliais ir sudedami į lėkštes atskiromis krūvelėmis.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668