Trupininis pyragas su aguonomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trupininis pyragas su aguonomis


INGREDIENTAI:

Tešlai:

125 g sviesto arba margarino;
2 kiaušiniai;
125 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
1 pak. vanilinio cukraus;
1 arb. š. kepimo miltelių;
250 g miltų;
Truputis pieno;
Riebalų formai ištepti.

Įdarui:

500 g aguonų;
700 ml pieno;
100 g cukraus;
100 g razinų;
100 g plokštelėmis pjaustytų migdolų.

Trupiniams:

150 g miltų;
75 g sviesto arba margarino;
75 g cukraus.


GAMINIMAS:

Sviestą arba margariną išplakti iki purios masės, po truputį suberti cukrų, druską, vanilinį cukrų. Įmušti kiaušinius bei suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Pieno pilti tiek, kad tešla sunkiai varvėtų nuo šaukšto. Tešlą sudėti į riebalais išteptą 24 cm skersmens torto formą.

Aguonas užvirinti su pienu bei cukrumi ir 30 min. palaikyti, kad išbrinktų. Razinas nuplauti ir po 20 min. sudėti į aguonų masę. Galiausiai suberti migdolus. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Ant tešlos sukrėsti aguonų masę. Iš miltų, sviesto ir cukraus suformuoti trupinius ir užberti ant aguonų masės. Pyragą kepti 45-50 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668