125 g sviesto arba margarino;
200 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
1 nubrauktas valg. š. imbiero miltelių;
4 kiaušiniai;
250 g miltų;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių;
250 g tarkuoto šokolado;
200 g razinų;
150 g šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“).
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 175-200°C temperatūros. Sviestą arba margariną išsukti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Po truputį suberti imbierą ir įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei šokolado drožlėmis ir po šaukštą dėti į sviesto ir kiaušinių masę. Razinas nuplauti, nuvarvinti vandenį ir, smulkiai supjausčius, sudėti į tešlą. Tešlą sukrėsti ant riebalais išteptos plačios skardos ir kepti 20-25 min. Iškepusį biskvitą ataušinti.
Šokolado glajų ištirpinti karšto vandens vonelėje. Juo aptepti biskvito viršų ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Galima kubelius padaryti dvigubus- ant vieno užtepti ploną sluoksnį uogienės ir ant viršaus uždėjus antrąjį kubelį aptepti šokolado glajumi.