Ciabatta (itališka balta duona) (Lauros) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ciabatta (itališka balta duona) (Lauros)


INGREDIENTAI:

200 g miltų;
100 ml vandens;
1 arb. š. sausų mielių;
½ arb. š. medaus ar cukraus;
1–1,5 arb. š. druskos.

Raugui:

200 g miltų;
200 ml vandens;
½ arb. š. sausų mielių.


GAMINIMAS:

Iš raugui skirtų ingredientų užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), dubenį pridengti maistine plėvele ir šiltai (22-24ºC temperatūroje) laikyti 4 val.

Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, sudėti cukrų ir, galiausiai, druską. Plaktuvu maišyti tešlą mažiausiai 20 min. Pridengti ir leisti pakilti 30 min. Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš tešlos suformuoti pailgą stačiakampį. Jį pridengti ir šiltai laikyti dar 40 min.

Tešlą supjaustyti į gabalėlius (suformuoti kvadratinius kepalėlius), juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais. Kepti iki 225ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–17 min., ant orkaitės dugno padėjus indą su verdančiu vandeniu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668