2 apelsinai;
½ citrinos;
200 g sviesto;
100 g cukraus pudros;
3 kiaušinių tryniai;
100 g maltų migdolų;
300 g miltų;
Sviesto skardai ištepti.
GAMINIMAS:
Nutarkuokite vieno apelsino ir pusės citrinos žieveles. Išspauskite vaisių sultis. Apelsinų sulčių turėtų būti apie 50 ml. Minkštą sviestą išplakite su ¾ cukraus pudros. Įmaišykite kiaušinio trynius ir pamažu supilkite apelsinų sultis. Migdolus sumaišykite su miltais ir sudėkite į bendrą masę kartu su tarkuotomis apelsino ir žaliosios citrinos žievelėmis. Viską gerai sumaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 160°C temperatūros. Skardą ištepkite riebalais. Iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir sudėkite ant skardos, palikdami aplinkui pakankamai vietos. Apelsininius sausainius pašaukite į orkaitę apie 25 min. Išimkite, šiek tiek palikite atvėsti ir apibarstykite likusia cukraus pudra.