Tortas "Mokka" su mandarinais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas "Mokka" su mandarinais


INGREDIENTAI:

3 biskvito (šviesaus) lakštai

Kremui:

80 g cukraus,
40 g krakmolo arba 1 pak. vanilinio pudingo miltelių,
4 kiaušinių tryniai,
500 ml pieno,
žiupsnelis druskos,
2 valg. šaukšt. tirpios kavos,
250 g nešalto sviesto,
80 g cukraus pudros.

Įdarui:

5-6 mandarinai,
1 valg. šaukštas cukraus,
1 valg. šaukšt. apelsinų likerio,
2-3 arbat. šaukšt. krakmolo,
120 ml mandarinų arba apelsinų sulčių.

Puošimui:

50 g stambiai sukapotų graikiškų riešutų.


GAMINIMAS:

40 g cukraus, kremui skirtą krakmolo kiekį arba pudingo miltelius, trynius bei 1/8 pieno išplakite iki vientisumo. Kitą cukraus dalį suberkite į likusį pieną ir užvirkite įbėrę žiupsnelį druskos. Verdančiu pienu užpilkite trynių-krakmolo mišinį ir išplakite šluotele.

Tada šią masę vėl statykite ant viryklės ir maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Kavą ištirpinkite 1 šaukšte karšto vandens ir įmaišykite į sutirštėjusį pudingą. Pudingą uždengę ataušinkite kelis kartus pamaišydami, kad nesusidarytų plėvelė. Nešaltą kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo po truputį berdami cukraus pudrą.

Į purų sviestą mažomis porcijomis įmaišykite atvėsusį kavos pudingą. Sviestas ir kavos pudingas turi būti tokios pat temperatūros. Purų, vientisą kremą pastatykite šaltai. Mandarinus nulupkite ir padalinkite skiltelėmis. 12 skiltelių palikite puošimui. Trijuose valg. šaukštuose apelsinų sulčių išmaišykite krakmolą, likusias užvirkite su cukrumi ir apelsinų likeriu. Į jas supilkite sultis su krakmolu.

Kai kisielius sutirštės, nukaiskite. Į jį sumeskite mandarinus ir ataušinkite. Apatinę biskvito dalį nestorai aptepkite kavos kremu. Ant jo lygiu sluoksniu paskleiskite kisielių su mandarinais. Uždėkite antrąją biskvito dalį ir taip pat aptepkite kavos kremu. Galiausiai uždenkite trečiąja biskvito dalimi.

Visą tortą aptepkite kavos kremu. Torto viršų padalinkite į 12 gabaliukų. Likusį kremą sukrėskite į konditerinį švirkštą su žvaigždės formos antgaliu ir ant kiekvieno gabaliuko išspauskite po gėlytę. Ant jos uždėkite po mandarino skiltelę. Kapotais riešutais aplipdykite torto šonus ir pabarstykite vidurį.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668