Juodųjų serbentų ledai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Juodųjų serbentų ledai


INGREDIENTAI:

6 porcijos

500 g juodųjų serbentų,
150 g cukraus,
400 ml grietinėlės,
šaukštas citrinų sulčių,
6 šaukštai juodųjų serbentų likerio,
100 ml saldintų juodųjų serbentų sulčių.


GAMINIMAS:

Uogas nuplauname, suberiame ant virtuvinio rankšluoščio, nusausiname. 6 šakeles padedame į šaldytuvą. Nuo ktų šakelių nuskabome uogas. Į sultis suberiame cukrų užviriname. Maišydami suberiame uogas. Sumažiname kaitrą ir pridengę verdame 5 minutes. Likusias sveikas uogas sumaigome grūstuvu ar šakute, pertriname per sietelį, sumaišome su citrinų sultimis, pridengiame ir kuriam laikui paliekame pastovėti.

300 ml grietinėlės išplakame ir sumaišome su uogomis. Šią masę sudedame į šešias 200 ml talpos formeles, pridengiame aliuminio folija. Šaldome 3 valandas. Formeles peliejame šaltu vandeniu, o ledus išvožiame į lėkšteles. Likusią grietinėlę išplakame ir sudedame į konditerinį švirkštą su siauru žvaigždės formos antgaliu. Papuošiame ledus grietinėle ir uogų šakelėmis. Apšlakstome likeriu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668