Varškės tortas su vyšniomis ir riešutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Varškės tortas su vyšniomis ir riešutais


INGREDIENTAI:

12 porcijų

1 kg vyšnių,
2 kiaušiniai,
100 g miltų,
300 g varškės,
200 g cukraus,
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
500 ml grietinėlės,
500 ml vyšnių sulčių,
3 šaukštai citrinų sulčių,
16 g želatinos,
3 šaukštai džemo,
2 pakeliai vaisinio
glajaus,
100 g grūstų lazdyno riešutų,
2 šaukštai tarkuoto šokolado.


GAMINIMAS:

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išsukame su 100 g cukraus bei 2 šaukštais šalto vandens. Baltymus išplakame atskirai ir sudedame ant trynių masės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir užberiame ant baltymų. Apibarstome tarkuotu šokoladu. Viską atsargiai išmaišome. Tešlą sudedame į išardomą torto formą, išklotą pergamentiniu popieriumi.

Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 minučių. Varškę pertriname per sietelį. Sumaišome ją su 70 g cukraus, citrinų sultimis ir šaltame vandenyje išbrinkinta bei ištirpinta želatina. Grietinėlę išplakame ir įmaišome į varškės masę. Varškės masę sudedame ant iškepusio, atvėsusio biskvito. Laikome šaltai 3 valandas. Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus ir gražiai, uoga prie uogos, sudedame ant torto.

Nuimame torto formos šoninį kraštą. Džemą pertriname per sietelį. Torto šonus aptepame džemu, apdedame grūstais riešutais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668