12 porcijų
1 kg vyšnių,
2 kiaušiniai,
100 g miltų,
300 g varškės,
200 g cukraus,
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
500 ml grietinėlės,
500 ml vyšnių sulčių,
3 šaukštai citrinų sulčių,
16 g želatinos,
3 šaukštai džemo,
2 pakeliai vaisinio
glajaus,
100 g grūstų lazdyno riešutų,
2 šaukštai tarkuoto šokolado.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išsukame su 100 g cukraus bei 2 šaukštais šalto vandens. Baltymus išplakame atskirai ir sudedame ant trynių masės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir užberiame ant baltymų. Apibarstome tarkuotu šokoladu. Viską atsargiai išmaišome. Tešlą sudedame į išardomą torto formą, išklotą pergamentiniu popieriumi.
Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 minučių. Varškę pertriname per sietelį. Sumaišome ją su 70 g cukraus, citrinų sultimis ir šaltame vandenyje išbrinkinta bei ištirpinta želatina. Grietinėlę išplakame ir įmaišome į varškės masę. Varškės masę sudedame ant iškepusio, atvėsusio biskvito. Laikome šaltai 3 valandas. Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus ir gražiai, uoga prie uogos, sudedame ant torto.
Nuimame torto formos šoninį kraštą. Džemą pertriname per sietelį. Torto šonus aptepame džemu, apdedame grūstais riešutais.