6 porcijos
1 kg šviežių, šaldytų arba konservuotų vyšnių be kauliukų,
250 ml vandens,
175-250 g cukraus (pagal skonį),
5 cm ilgio cinamonų lazdelė,
750 g sauso raudonojo vyno,
šaukštelis migdolų esensijos,
250 ml neriebios grietinėlės,
250 g grietinės.
GAMINIMAS:
Į puodą sudedame vyšnias, įpilame vandenį, vyną, įberiame cukraus, įdedame cinamonų lazdelę. Užviriname ir, sumažinę kaitrą, verdame 25-30 minučių, kol vyšnios pasidaro minkštos. Nuimame nuo kaitvietės. Įpilame migdolų esensijos.
Dubenyje sumaišome keletą šaukštų grietinėlės su grietine. Paskui sudedame likusią grietinėlę ir išmaišome. Sudedame į vyšnių sriubą. Atvėsiname ir tiekiame.