6-8 porcijos
250 g manų kruopų (kuskusui),
1 ryšelis petražolių,
2 ryšeliai šviežių mėtų,
3 citrinos,
500 g pomidorų,
3 jauni svogūnai,
15 ml alyvuogių aliejaus,
Cadziki,
druska,
pipirai,
3-5 gabalėliai pita duonelės,
ketvertas žaliųjų konservuotų
alyvuogių papuošimui.
GAMINIMAS:
Norėdami pasigaminti kuskuso, manų kruopas suberkite į didelį dubenį ir, energingai maišydami šakute, užpilkite 250 ml verdančio vandens. Palaikykite 5 minutes, kad išbrinktų. Kuskusą supilkite į sietelį ir gerai nusunkite. Petražolių ir mėtų lapelius stambiai sukapokite. Išspauskite citrinas ir išrinkite sėkliukes.
Mažojo peilio galiuku išpjaukite pomidorams šerdis. Perpjaukite juos skersai perpus ir išspauskite sėkleles; stambiai juos supjaustykite. Supjaustykite svogūnų laiškus. Pagaminkite cadziki (žiūrėkite kaip gaminamas Kakiko padažas). Jis ruošiamas iš tų pačių produktų kaip ir kakikas, tik imamas 1 agurkas, o vietoj mėtų dedamas ryšelis smulkiai kapotų krapų.
Mažiausiai 2 valandas palaikykite šaltai, kad sumištų skoniai. Į didelį dubenį supilkite citrinų sultis, kuskusą, sudėkite pomidorus, svogūnų laiškus, petražoles, supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite du trečdalius mėtų ir gausiai pabarstykite druska bei pipirais. Sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą.
Patiekite su cadziki, žaliomis alyvuogėmis, pita duonele, šviežiomis mėtomis ir citrinos griežinėliais.