Jautienos maltiniai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautienos maltiniai


INGREDIENTAI:

700 g jautienos faršo,
2 kiaušiniai,
2 riekelės batono,
50 ml pieno,
2 vidutinio dydžio bulvės,
100 g miltų,
2-3 česnako skiltelės,
100 g sviesto,
2 šaukštai grietinės,
šaukštas miltų padažui,
2 rauginti agurkai,
cukraus,
riebalų skardai patepti,
aliejaus kepti,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Į didelį dubenį sudedame piene išmirkytą batoną, smulkiai sutarkuotas bulves, susmulkintą česnaką, jautienos faršą, įmušame kiaušinius. Pasūdome, pagardiname pipirais. Visą gerai išminkome. Baigdami minkyti, jei masė kiek skystoka, įberiame truputį miltų.Padarome pailgus maltinius ir apvoliojame miltuose.

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame maltinius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Apkepusius sudedame į riebalais pateptą skardą. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių.

Gaminame padažą. Raugintus agurkus nulupame, išimame sėkleles ir supjaustome kubeliais.
Užpilame šilto vandens, kad apsemtų. Kai užverda, patroškiname 3-5 minutes. Keptuvėje ištirpiname sviestą, įdedame grietinės, įberiame maltų juodųjų pipirų, druskos ir cukraus.Kaitiname apie 3 minutes. Tada sudedame troškintus raugintus agurkus, supilame šaltame vandenyje išmaišytus miltus. Maišydami kaitiname, kol sutirštėja. Maltinius tiekiame su padažu ir virtomis bulvėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668