800 g braškių;
150 g cukraus;
8 arb. š. želatinos;
3 valg. š vyšnių likerio;
1 l grietinėlės;
100 g kukurūzų dribsnių;
3 šaukštai kapotų pistacijos riešutų.
GAMINIMAS:
Pusę braškių nuplauti, nuvalyti ir pertrinti su 120 g cukraus. Želatiną išbrinkinti, nusunkti ir ištirpinti. Ją išmaišyti su 2 šaukštais braškių tyrės. Paskui sumaišyti su vyšnių likeriu ir viską supilti į braškių tyrę. Maišikliu įmaišyti iki standžios konsistencijos išplaktą grietinėlę. Gražų stiklinį dubenėlį išskalauti vandeniu ir supilti pusę braškių masės. Berti kukurūzų dribsnius ir pilti likusį kremą. Tortą laikyti apie 4 val. šaldytuve, kad sustingtų. Prieš patiekiant nuplauti likusias uogas. Jas supjaustyti į keturias dalis ir sumaišyti su likusiu cukrumi bei kapotais pistacijų riešutais. Dubenėlį trumpam panardinti į karštą vandenį, kad atšoktų torto kraštai ir tortą išversti ant padėklo. Puošti braškėmis su pistacijų riešutais.