Jautiena su grybais ir vynu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautiena su grybais ir vynu


INGREDIENTAI:

4 gabalėliai jautienos filė (po 225 g),
300 ml sauso raudonojo vyno,
300 ml portveino,
150 g nuvalytų ir supjaustytų grybų,
4 svogūnai,
300 ml sultinio,
75 g sviesto,
225 g špinatų,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas susmulkintų petražolių,
maltų pipirų,
druskos


GAMINIMAS:

Į puodą supilame vyną ir portveiną, sudedame nuluptus, žiedais supjaustytus svogūnus ir užverdame. Verdame, kol trečdalis skysčio išgaruoja. Tada supilame sultinį ir verdame, nustatę didelę kaitrą, kol skysčio sumažėja perpus.

Mėsą pasūdome, pagardiname pipirais ir iš abiejų pusių apkepiname įkaitintame aliejuje. Baigiame kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Jei norime, kad kepsnys būtų su krauju, kepame 2 minutes, jei vidutiniškai iškepęs-4 minutes, jei apskrudęs-6. Kol mėsa kepa, grybus pakepiname su 50 g sviesto. Sudedame grūstus česnakus, petražoles.

Kitoje keptuvėje trumpai patroškiname supjaustytus špinatus su likusiu sviestu. Mėsą įdedame į lėkštes. Greta dedame grybų, špinatų. Užpilame padažo.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668