Tortas su šviežiomis braškėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas su šviežiomis braškėmis


INGREDIENTAI:

Tešlai:

3 kiaušiniai;
80 g cukraus;
4 valg. š. miltų;
1 valg. š. krakmolo.

Įdarui:

500 g varškės;
160 g cukraus;
4 valg. š. apelsinų likerio;
2 pak. vanilinio cukraus;
500 ml grietinėlės;
8 arb. š. želatinos;
150 g trinto šokolado;
500 g braškių;
40 g paskrudintų plokštelėmis pjaustytų migdolų.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Kiaušinius su 80 g cukraus plakti, kol pasidarys puri masė. Miltus sumaišyti su krakmolu ir užsijoti ant kiaušinių plakinio. Viską atsargiai išmaišyti maišikliu. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą 26 cm skersmens torto formą ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepti 10-12 min. Biskvitą dėti ant torto lėkštės, nuimti kepimo popierių ir ataušinti. Tada jį apjuosti torto formos kraštais, išklotais kepimo popieriumi.

Varškę sumaišyti su apelsinų likeriu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakti iki standžios konsistencijos. Želatiną ištirpinti ir įmaišyti į varškės masę. Kai masė ims stingti, įmaišyti trintą šokoladą ir grietinėlę. Masę tepti ant biskvito, jos paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.Braškes nuplauti, nuvalyti ir išdėlioti ant torto viršaus. Nuimti torto formos kraštus ir atsargiai nulupti kepimo popierių. Torto kraštus pabarstyti skrudintomis migdolų plokštelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668