Bezė pyragas su braškėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bezė pyragas su braškėmis


INGREDIENTAI:

300 g miltų;
100 g cukraus;
200 g sviesto;
2 tryniai;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. romo, grietinės arba vyno;
750 g braškių;
125 g cukraus;
4 baltymai.


GAMINIMAS:

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Įmaišyti cukrų. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir paskirstyti tarp miltų. Sviestą kapoti peiliu. Įdėti 2 trynius, įberti druskos, supilti romą, grietinę arba vyną. Viską atsargiai išmaišyti šakute. Šaltomis rankomis greitai suminkyti vientisą tešlą. 60 min. palaikyti šaldytuve, geriausia įvyniotą į aliuminio foliją. Tešlą įspausti į pyrago formą, suformuoti aukštesnius kraštus ir dėti į iš anksto iki 200-225°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti apie 30 min. Ataušinti neišėmus iš kepimo formos.

Ant pagrindo uždėti pusę nuplautų uogų. Didesnes braškes perpjauti. Pabarstyti 2 šaukštais cukraus. Šaltus baltymus išplakti su nedideliu kiekiu cukraus. Kai masė ims standėti, suberti likusį cukrų ir plakti, kol ji pasidarys labai standi ir blizganti. Likusias braškes pertrinti per sietelį ir įplakti į baltymų masę. Baltymų ir braškių masę dėti ant pyrago ir 10 min. kepti aukščiausioje temperatūroje. Pyragą galima patiekti su plakta grietinėle.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668