Tešlai:
4 kiaušiniai;
1 pak. vanilinio cukraus;
125 g cukraus (ir dar šiek tiek biskvitui apibarstyti);
100 g miltų;
20 g krakmolo;
1 arb. š. kepimo miltelių;
50 g tirpinto sviesto.
Įdarui:
5 arb. š. želatinos;
500 g braškių;
1 žalioji citrina;
50 g cukrus;
500 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su 3 šaukštais drungno vandens išplakti iki purios masės. Suberti vanilinį cukrų bei 80 g cukraus. Įmaišyti baltymus, iki standžių putų išplaktus su likusiu cukrumi. Miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais, persijoti ant kiaušinių ir viską gerai išmaišyti. Ištirpintą sviestą supilti į tešlą. Skardą iškloti pergamentiniu popieriumi ir tolygiai paskirstyti tešlą. Biskvitą kepti 10-15 min.
Įdarui skirtą želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Braškes nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti į keturias dalis. Uogas su cukrumi ir žaliosios citrinos sultimis užvirinti ir ant mažos ugnies virti 5 min. Masę pertrinti per sietelį. Joje ištirpinti nusunktą želatiną ir pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Švarų audeklą plonai pabarstyti cukrumi. Ant jo dėti ką tik iškepusį biskvitą. Nuimti kepimo popierių. Biskvitą kartu su audeklu atsargiai susukti į vyniotinį ir ataušinti. Grietinėlę išplakti iki standžios konsistencijos ir sumaišyti su bestingstančia braškių mase. Biskvitą išvynioti ir aptepti kremu. Vėl susukti ir mažiausiai valandą laikyti šaldytuve.