Braškių ir jogurto tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Braškių ir jogurto tortas


INGREDIENTAI:

Tešlai:

40 g pistacijų;
200 g sviesto;
200 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
5 kiaušiniai;
225 g miltų;
2 arbat. š. kepimo miltelių.

Įdarui ir papuošimui:

1 kg braškių;
10 valg. š. cukraus;
3 valg. š. citrinų sulčių;
6 arb. š. želatinos;
500 g jogurto;
500 ml grietinėlės;
10 kapotų pistacijų;
Riebalų ir maltų sausainių (formai ištepti ir pabarstyti).


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai skirtus pistacijos riešutus smulkiai sumalti arba sukapoti. Sviestą, cukrų ir druską išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su maltais pistacijų riešutais ir kepimo milteliais. Po truputį, maišant, juos suberti į paruoštą masę. 26 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, kraštus ištepti riebalais ir pabarstyti maltais sausainiais. Supilti tešlą ir kepti orkaitėje apie 40 min. Biskvitą ataušinti ir supjaustyti į 3 dalis, taip kad gautųsi 3 lakštai.

Įdarui skirtas braškes nuvalyti. 250 g braškių pertrinti su 2 šaukštais cukraus ir šaukštu citrinų sulčių. Jogurtą sumaišyti su 4 šaukštais cukraus ir 2 šaukštais citrinų sulčių. 2 šaukštelius želatinos išbrinkinti šaltame vandenyje. Nuolat maišant, ant labai mažos ugnies ištirpinti išbrinkusią želatiną ir supilti į braškių tyrę. Likusius 4 šaukštelius želatinos lygiai taip pat išbrinkinti, ištirpinti ir įmaišyti į jogurtą. Viską pastatyti šaltai. Kai braškių tyrė ir jogurtas ims stingti, 400 ml grietinėlės su 2 šaukštais cukraus išplakti iki standumo. 2/3 grietinėlės sumaišyti su braškių tyre, o 1/3 su jogurtu.

Padėti apatinį biskvito sluoksnį ir jį apjuosti torto formos kraštu. Ant šio biskvito tepti braškių kremą. Ant viršaus padėti antrąjį biskvito lakštą. Ant jo užtepti 2/3 jogurto kremo ir uždėti trečiąjį biskvitą. Viršų aptepti likusiu jogurto kremu. Likusias braškes perpjauti pusiau, sumaišyti su šaukštu cukraus ir išdėlioti ant torto viršaus. Mažiausiai 3 val. tortą laikyti šaltoje vietoje. Galiausiai torto kraštus aptepti 100 g likusios grietinėlės (išplaktos su šaukštu cukraus iki standžios masės) ir apibarstyti kapotomis pistacijomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668