1 batonas;
1-1,5 pakeliai varškės;
0,5-1 stikl. grietinės ar grietinėlės;
1 stikl. mėlynių, žemuogių, smulkintų braškių ar vyšnių;
4-5 valg. š. pieno;
2 kupini valg. š. želatinos;
Cukraus pagal skonį;
2 arb. š. vanilinio cukraus;
1 sauja džiovintų vaisių;
1 saujelė riešutų;
Glaistui:
Baltojo šokolado;
2-3 valg. š. pieno.
GAMINIMAS:
Batono dugną nupjauti. Jei batonas labai purus ir minkštimas gerai susispaudžia, jį prispausti. Galima dalį batono minkštimo išimti, o likusį prispausti. Vidų aplieti tirpintu šokoladu (šokoladą sutrupinti ir kaitinant išlydyti su šlakeliu pieno), pabarstyti smulkintais džiovintais vaisiais.
Paruošti įdarą: varškę ištrinti su grietine, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Želatiną ištirpinti šlakelyje karšto pieno. Atvėsusį pieną su želatina supilti į varškės masę. Įmaišyti uogas (rudeniop galima uogas pakeisti pjaustytais obuoliais, o varškės masę pagardinti cinamonu).
Įdaro masę sukrėsti į batono vidų, uždengti nupjautu dugnu ir dėti į šaldytuvą, kad vidus sustingtų. Geriausia šį pyragą gaminti iš vakaro. Puošti apliejant įpjautus ruoželius baltojo šokolado glajumi, apibarstant smulkintais riešutais.