4 porcijoms:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
680 g jautienos filė;
1 sutraiškyta česnako skiltelė;
1 ryšulėlis susmulkintų česnako laiškų;
½ stiklinės baltojo vyno;
1 stiklinė jautienos sultinio;
1 valg. š. pomidorų padažo;
2 arb. š. susmulkinto raudonėlio;
Druska ir šviežiai sumalti pipirai;
2 artišoko pumpurai, supjaustyti į keturias dalis;
1/3 stiklinė alyvuogių be kauliukų.
GAMINIMAS:
Nuskabykite nuo artišokų nereikalingus lapelius, pumpurus supjaustykite į keturias dalis ir pamerkite į vandenį su citrinos sultimis, kad neparuduotų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Didelėje sunkioje karščiui atsparioje keptuvėje įkaitinkite 1 valg. š. aliejaus, sudėkite mėsą ir trumpai apkepinkite iš abiejų pusių, tuomet išimkite.
Supilkite ir įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite česnakus česnako laiškus ir pakepinkite 2-3 min. Supilkite vyną, pavirinkite 1 min., tuomet pilkite sultinį, pomidorų padažą, suberkite raudonėlį, druską, pipirus ir įkaitinkite iki virimo.
Sudėkite į keptuvą mėsą, artišokus, uždenkite ir kepkite orkaitėje 30-40 min. Likus 5 minutėms, suberkite alyvuoges. Supjaustytą griežinėliais mėsą patiekite su daržovėmis. Gausiai apipilkite padažu.