Jautiena su artišokais, alyvuogėmis ir raudonėliu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautiena su artišokais, alyvuogėmis ir raudonėliu


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
680 g jautienos filė;
1 sutraiškyta česnako skiltelė;
1 ryšulėlis susmulkintų česnako laiškų;
½ stiklinės baltojo vyno;
1 stiklinė jautienos sultinio;
1 valg. š. pomidorų padažo;
2 arb. š. susmulkinto raudonėlio;
Druska ir šviežiai sumalti pipirai;
2 artišoko pumpurai, supjaustyti į keturias dalis;
1/3 stiklinė alyvuogių be kauliukų.


GAMINIMAS:

Nuskabykite nuo artišokų nereikalingus lapelius, pumpurus supjaustykite į keturias dalis ir pamerkite į vandenį su citrinos sultimis, kad neparuduotų.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Didelėje sunkioje karščiui atsparioje keptuvėje įkaitinkite 1 valg. š. aliejaus, sudėkite mėsą ir trumpai apkepinkite iš abiejų pusių, tuomet išimkite.

Supilkite ir įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite česnakus česnako laiškus ir pakepinkite 2-3 min. Supilkite vyną, pavirinkite 1 min., tuomet pilkite sultinį, pomidorų padažą, suberkite raudonėlį, druską, pipirus ir įkaitinkite iki virimo.

Sudėkite į keptuvą mėsą, artišokus, uždenkite ir kepkite orkaitėje 30-40 min. Likus 5 minutėms, suberkite alyvuoges. Supjaustytą griežinėliais mėsą patiekite su daržovėmis. Gausiai apipilkite padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668