Keptas jautienos kumpis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keptas jautienos kumpis


INGREDIENTAI:

800 g. lieso jautienos kumpio,
2 šaukštai Vusterio padažo,
kalendrų grūdelių,
jautienos prieskonių mišinio,
vienos citrinos sulčių,
šaukštelis cukraus,
1-2 plėšyti laurų lapeliai,
šaukštas aliejaus, druskos,
200 g. nedidelių morkų,
150 g. porų,
200 g. konservuotų svogūnų arba česnakų skiltelių.

Garnyrui:
konservuotų svogūnų galvučių ar česnako skiltelių,
šviežių morkų ir porų.


GAMINIMAS:

Kumpį nuplauname, nusausiname ir sudedame į indą, kuriame marinuosime. Gaminame marinatą. Į mažą indelį supilame išspaustas vienos citrinos sultis, įberiame cukraus, druskos, prieskonių, kalendros grūdelių ir suplėšytų laurų lapelių, įpilame 2 šaukštus vandens, šaukštą aliejaus ir 2 šaukštus Vusterio padažo. Viską gerai išmaišome. Ant jautienos kumpio užpilame marinato. Laikome vėsioje vietoje 12 valandų. Per tą laiką reikėtų bent kelis kartus apversti, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų.

Paruoštą mėsą dedame į kepimo formą ir kepame 230 laipsnių karštumo orkaitėje. Patartina pridengti kepimo folija. Kepdami kartkartėmis pašlakstome mėsą išsiskyrusiomis sultimis. Baigdami kepti sudedame mažas šviežias morkas ir porus. Pačioje pabaigoje - koservuotus svogūnus arba česnakus. Tiekiame su keptomis daržovėmis. Prie patiekalo puikiai tinka bulvių košė.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668