Rizotas su pievagrybiais ir čiobreliais receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su pievagrybiais ir čiobreliais


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

2 valg. š. sviesto;
1 supjaustytas plonais griežinėliais nedidelis svogūnas;
1 smulkiai sukapota česnako skiltelė;
350 g rizoto ryžių;
350 g jaunų pievagrybių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
2 valg. š. susmulkintų čiobrelių.

GAMINIMAS:

Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 1 šaukštą sviesto. Sudėkite svogūnus bei česnaką ir pakepinkite, kol svogūnai pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite pievagrybius ir pakepinkite, kol šiek tiek suminkštės (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Įmaišykite likusį sviestą bei parmezaną. Pagardinkite druska bei pipirais. Sudėkite čiobrelius ir viską gerai sumaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 1 min. Patiekite karštą.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668