Rizotas su daržovėmis ir pievagrybiais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su daržovėmis ir pievagrybiais


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

2 artišokai;
1 citrinos sultys;
2 nedideli nulupti ir sukapoti pomidorai;
90 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 šiek tiek sutraiškyta česnako skiltelė;
150 g supjaustytų griežinėliais pievagrybių;
2 nedideli smulkiai supjaustyti svogūnai;
4 supjaustytos mažais kubeliais vidutinio dydžio cukinijos;
12 supjaustytų nedideliais gabalėliais šparagų ūglių;
150 g šviežių arba šaldytų žirnelių;
1 nedidelis sukapotas geltonasis ankštinis pipiras;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
350 g rizoto ryžių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio vištienos sultinio;
60 g gabaliukais supjaustyto sviesto;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
1 šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių.


GAMINIMAS:

Nuo artišokų nuimkite išorinius lapus. Nupjaukite trečdalį lapų viršaus. Perpjaukite pusiau, išgremžkite šerdį, smulkiai supjaustykite. Sudėkite į indą su vandeniu bei citrinos sultimis.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Įdėkite česnako skiltelė ir pakepinkite, kol įgaus pilkai auksinį atspalvį (2-3 min.). Pašalinkite česnaką, sudėkite pievagrybius ir pakepkite 5 min. Nusunkite artišokus ir sudėkite į keptuvę. Pakepinkite kol suminkštės (10 min.). Nukelkite nuo ugnies ir pastatykite į šalį.

Kitoje didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite pusę svogūnų ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite cukinijas, šparagus, žirnius, ankštinį pipirą ir pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite kol suminkštės (6-8 min.). Nukelkite nuo ugnies ir pastatykite į šalį.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Sudėkite likusius svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Dalimis- po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišant, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Sudėkite visas daržoves ir pievagrybius, sviestą, parmezaną ir sumaišykite. Patiekalą papuoškite petražolėmis ir patiekite karštą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668