Rytietiškas rizotas su ilgagrūdžiais ryžiais ir žirniais receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rytietiškas rizotas su ilgagrūdžiais ryžiais ir žirniais


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

150ml riebios grietinėlės;
4 susmulkintos česnako skiltelės;
Žiupsnelis šafrano;
1 cinamono lazdelė;
60 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
15 g nulupto ir plonai supjaustyto šviežio imbiero;
300 g ilgagrūdžių ryžių;
150 g šviežių arba šaldytų žirnių;
Apie 600 ml verdančio vandens;
Druska.

GAMINIMAS:

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, česnaką, šafraną ir cinamoną. Ant žemos ugnies dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite imbierą ir pakepkite 2 min. Suberkite ryžius bei žirnius ir pakepinkite dar 2 minutes. Supilkite vandenį ir įberkite druskos. Gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol užvirs. Kaitinkite, kol ryžiai sugers visą skystį (apie 10 min.). Jei kaitinant ryžiai kibs prie prikaistuvio dugno, įpilkite dar šiek tiek vandens. Pašalinkite cinamono lazdelę iš grietinėlės. Supilkite grietinėlę į ryžius ir viską gerai sumaišykite. Uždenkite ir kaitinkite ant labai mažos ugnies, kol ryžiai sugers grietinėlę ir suminkštės (apie 5 min.). Sudėkite rizotą į indą ir patiekite karštą.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668