Rizotas su šafranu ir kalmarais receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su šafranu ir kalmarais


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

125 ml (½ stiklinės) pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
2 smulkiai supjaustyti laiškiniai svogūnėliai;
500 g nuvalytų ir griežinėliais supjaustytų nedidelių kalmarų;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
6-8 šafrano piestelės;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska ir ką tik sumalti baltieji pipirai;
1 šiek tiek sutraiškyta česnako skiltelė.

GAMINIMAS:

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Pakepinkite 1 laiškinį svogūnėlį, kol suminkštės (apie 3 min.). Sudėkite kalmarus, uždengę keptuvę dangčiu ir kepkite ant nedidelės ugnies apie 30 min., kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies, kalmarus išimkite, o skystį, kuriame kepė, supilkite į atskirą indą.

Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Pakepinkite likusį laiškinį svogūnėlį, kol suminkštės (apie 3 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitindami išgarinkite (2-3 min.). Sudėkite šafraną. Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį- po ½ stiklinės (125 ml), kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Nuimkite nuo ugnies ir įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Pagardinkite druska bei pipirais.

Ant vidutinės ugnies nedidelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Pakepinkite česnaką, kol įgaus pilkai auksinį atspalvį (2 min.). Supilkite skystį, kuriame kepė kalmarai, pagardinkite druska bei pipirais. Kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pašalinkite česnaką.

Šaukštu sudėkite rizotą į indą, ant viršaus sudėkite kalmarus ir apipilkite padažu. Patiekite karštą.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668