Rizotas su graikiniais riešutais ir pupelėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su graikiniais riešutais ir pupelėmis


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

2 valg. š. pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 valg. š. sviesto;
1 nedidelis smulkiai supjaustytas svogūnas;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
250 g (maždaug 1 stiklinė) konservuotų pupelių be skysčio;
90 g stambiai sukapotų graikinių riešutų;
1 valg. š. pomidorų tyrės;
30 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
3 susmulkinti šalavijų lapai papuošimui;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.


GAMINIMAS:

Įkaitinkite aliejų ir sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitinkite, kol įsigers į masę. Sudėkite pupeles, graikinius riešutus, pomidorų tyrę ir viską gerai išmaišykite. Dalimis po ½ stiklinės (125 ml), pilkite sultinį, kaskart gerai maišydami, kad susigertų, kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Nukelkite nuo ugnies ir pagardinkite druska bei pipirais. Įmaišykite parmezaną ir papuoškite susmulkintais šalavijo lapeliais. Patiekite karštą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668