4 porcijoms:
1 valg. š. prancūziškų garstyčių
1 valg. š. baltojo vyno acto
6-8 valg. š. aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus
Druska
250 g įvairių salotų lapų
2 riekelėmis supjaustyti saliero stiebai
2 didelės nuluptos ir riekelėmis supjaustytos sunokusios kriaušės
125 g susmulkinto gabalėliais brandinto avių pieno (galima naudoti ir parmezano sūrį)
16-20 susmulkintų graikinių riešutų
GAMINIMAS:
Dubenėlyje šakute iki vientisos masės išmaišykite garstyčias, aliejų, actą ir žiupsnelį druskos. Į didelę salotinę sudėkite salotų lapus, suberkite salierus ir sumaišykite. Sudėkite kriaušes, sūrį, apibarstykite graikiniais riešutais. Apšlakstykite viską paruoštu padažu. Lengvai sumaišykite ir patiekite.