400 g. jautienos,
200 g. perlinių kruopų,
4-5 morkos, 5 svogūnai,
6 šaukštai grietinės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos, aliejaus kepti,
žiupsnelis bazilikų ir čiobrelių.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome dideliais gabalais. Pakepiname įkaitintame aliejuje. Kol mėsa kepa, užverdame vandenį. Į jį sudedame nuplikytas perlines kruopas.
Apkepusią mėsą sudedame į verdantį vandenį su kruopomis. Verdame, kol suminkštėja ir mėsa, ir kruopos - maždaug 1 val. 30 minučių. Virimo pabaigoje, likus maždaug 5-8 minutėms, sudedame kubeliais supjaustytus ir aliejuje pakepintus svogūnus, sutarkuotas ir aliejuje pakepintas morkas, įberiame maltų pipirų, bazilikų, čiobrelių, pasūdome. Sriubą uždarome grietine. Tiekiame su skrebučiais.