400 g. jautienos filė,
kiaušinio trynys,
citrinos sulčių,
2 svogūnai, druskos,
100 g. kapotų kaparėlių be kotelių,
po šaukštą susmulkintų krapų ir petražolių,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Jautienos filė nuplauname, nusausiname ir sumalame. Sudedame faršą į dubenėlį, suspaudžiame ir išverčiame į lėkštelę. Kauburėlio viršuje padarome duobutę, į ją įleidžiame kiaušinio trynį. Apibarstome druska ir pipirais. Aplink mėsą kauburėliais sudedame susmulkintas petražoles, krapus, supjaustytus svogūnus ir kapotus kaparėlius. Prieš tiekdami užpilame šviežiai spaustų citrinų sulčių.
Pastabos:
Šiam patiekalui ruošti tinka tik šviežia jauno gyvulio mėsa. Galima tiekti su aliejumi ar majonezu bei pomidorais. Vietoj citrinų sulčių galima vartoti actą.