Jautienos apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautienos apkepas


INGREDIENTAI:

Svogūnas,
2 pomidorai, 2 cukinijos,
raudonoji ir žalioji paprikos,
2 maži baklažanai,
4 v.š. aliejaus,
600 g liesos jautienos,
1/2 st. Raudono vyno,
1 a.š. švelnios maltos paprikos,
2 v.š. pomidorų tyrės,
200 g. ryžių,
1 st. grietinės,
2 v.š. krakmolo,
150 g tarkuoto fermentinio sūrio,
1/2 ryšelio petražolių,
druska, pipirai.


GAMINIMAS:

Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis ir apkepinti aliejuje. Užpilti vyną, pabarstyti paprika. Įdėti pomidorų tyrę ir pabarstyti druska bei pipirais. Puode įkaitinti aliejų ir apkepinti jame susmulkintą svogūną. Sudėti ryžius, truputį pakepinti, užpilti 2 st. vandens, pasūdyti ir virti 10 min.
Papriką išvalyti, supjaustyti juostelėmis, o keletą juostelių – nedideliais kubeliais.

Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Baklažaną ir cukinijas nulupti ir supjaustyti griežinėliais,
apkepinti juos aliejuje. Galiausiai pabarstyti druska ir pipirais.

Formą ištepti riebalais. Ryžius nusunkti, sumaišyti su daržovėmis bei mėsa ir sudėti į formą.

Petražoles susmulkinti. Grietinę sumaišyti su krakmolu, sudėti pusę kiekio žalumynų, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Greitinės padažą užpilti ant apkepo ir pabarstyti fermentiniu sūriu. Kepti
40 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekti pabarsčius likusiais žalumynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668