1 kg jautienos (nugarinės, mentės),
1 stiklinė 3 proc. acto,
pipirų, gvazdikėlių, druskos,
lauro lapų pagal skonį.
Padažui:
2 svogūnų galvutės,
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
1 stiklinė grietinės,
2 kiaušiniai,
300 g džiovintų rudmėsių,
1/2 stiklinės tarkuoto sūrio,
druskos pagal skonį.
GAMINIMAS:
Jautieną ištrinti druska, įdėti į puodą, suberti sveikus pipirus, lauro lapus, užpilti actu ir palikti porą valandų. Užvirti vandenį, įdėti į jį acte išmirkyta mėsą ir virti.
Padažui supjaustome svogūną ir svieste apkepame kartu su miltais. Supilame grietinę, 1/2 stiklinės sultinio, užverdame ir nuimame nuo ugnies. Į mišinį supilame smulkiai supjaustytas rudmėses, žalius kiaušinius ir viską gerai išmaišome.
Mėsą supjaustome juostelėmis, apibarstome tarkuotu sūriu, sudedame į keptuvę, užpilame padažu ir kepame orkaitėje 20-25 min.
Kaip garnyrą galima paduoti virtas bulves.
Vietoj padažo galima paruošti jautieną su pupelėmis. Tam reikia parai užmerkti 2 stiklines baltų pupelių. Išbrinkusias pupeles suberti į verdantį jautienos sultinį ir užvirti. Išvirusias pertrinti per sietelį, praskiesti sūdytu sultiniu ir vėl užvirti. Gautu kremu užpilti jautieną.