Žiedinių kopūstų apkepas su grybais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žiedinių kopūstų apkepas su grybais


INGREDIENTAI:

1 kg žiedinių kopūstų,
200 g šviežių arba 60 g džiovintų grybų,
2–3 šaukštai sviesto,
1 svogūnas,
1 stiklinė grybų sultinio,
2 šaukštai miltų,
2–3 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
3–4 šaukštai aliejaus,
150 g fermentinio sūrio,
pipirai, druska, cukrus.


GAMINIMAS:

Grybus supjaustyti ir apvirti. Supjaustytą svogūną ir grybus pakepinti keptuvėje su sviestu. Grybus paskaninti pipirais, cukrumi, pasūdyti ir supylus sultinį troškinti apie 40 minučių. Baigiant troškinti įdėti grietinės.

Kopūstus apvirti pasaldintame, pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Po to supjaustyti. Juos apvolioti miltuose, pamirkyti kiaušinyje, išplaktame su druska, po to vėl pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti aliejuje, kol pagels.

Į sviestu išteptą keptuvę įdėti apkeptus žiedinius kopūstus, o ant jų – sūrio riekutes, o ant sūrio – grybus. Ant viršaus uždėti kelis gabaliukus sviesto ir orkaitėje kepti 5–7 minutes. Patiekti su bulvių arba ryžių koše.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668