Grikių pyragėliai (Jūratės) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Grikių pyragėliai (Jūratės)


INGREDIENTAI:

Tešlai:
25g šviežių mielių,
750g miltų, 200g pieno,
2 kiaušinio tryniai,
1 baltymas, 125g sviesto,
3a.š. cukraus,
truputis cukraus,
truputis sodos, nugesintos šaukšte grietinės.

Įdarui:
dubenėlis virtų grikių,
svogūno galvutė,
truputis druskos,
šlakelis aliejaus.


GAMINIMAS:

Tešla: mieles ištrinti su dalimi cukraus, įpilti šiltą pieną, sudėti trynius, sviestą. Subeti likusį cukrų ir druską. Maišyti kol ištirps. Suberti miltus ir įdėti nugesintą sodą. Išminkyti. Tešlos paviršių apibarstyti miltais ir padėti šiloje vietoje apie 1val pakilti. Pakilusę tešlą išminkyti ir plonai iškočioti. Išpjauti apskritimus. Ant vieno apskritimo dėti įdaro, uždengti kitu apskritimu ir užlankstyti kraštus. Kepti orkaitėje. Baigiant kepti aptepti plaktu kiaušinio baltymu.

Įdarui: virtus grikius pakepinti keptuvėje su smulkintu svogūnu, pagal skonį pasūdyti

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668