Tortas „Juodasis miškas" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas „Juodasis miškas"


INGREDIENTAI:

250 g paprastų kvietinių miltų,
1 1/4 šaukštelio kepimo miltelių,
1 1/4 šaukštelio druskos,
150 g pusiau saldaus (juodojo) sukapoto šokolado,
125 ml vandens,
125 g sviesto,
250 g rudojo cukraus,
2 kiaušiniai,
125 ml grietinės.

Įdaras:
480 ml vyšnių uogienės (džemo),
2 šaukštai vyšnių trauktinės,
500 ml grietinėlės.

Glajus:
250 g karčiai saldaus (juodojo) kapoto šokolado,
4 šaukštai sviesto,
Vyšnių cukatos, papuošti.


GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu dvi 23 cm skersmens apvalias formas. Išklokite kepimo popieriumi. Ištepkite popierių sviestu.

Į didelį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir druskos. Ištirpinkite šokoladą, įstate indą į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Padėkite nuošaliau atvėsinti. Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite sviestą su ruduoju cukrumi iki grietinės tirštumo masės. Po vieną įplakite kiaušinius, nuolat plakdami, kol masės taps vientisa. Kiek sumažinę plakiklio greitį palaipsniui įplakite šokoladinį mišinį, grietinę ir sausus produktus. Į kiekvieną paruoštą pyrago formą sukrėskite po pusę tešlos. Kepkite, kol į papločio vidurį trumpam įbestas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas, apie 45 minutes. Atvėsinkite papločius, neišėmę iš formų, 10 minučių. Išverskite ant grotelių. Atsargiai nuimkite vaškuotą popierių ir iki galo atvėsinkite. Perpjaukite papločius išilgai pusiau..

Įdaras: Sumaišykite vyšnių uogienę su vyšnių trauktine. Elektriniu plakikliu dideliu greičiu vidutinio dydžio dubenyje suplakite grietinėlę iki standžių putų.

Glajus: Ištirpinkite šokoladą ir sviestą, įstate indą į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Ant lėkštės, kurioje patieksite, padėkite sluoksnį papločio. Užtepkite trečdaliu uogienės mišinio ir trečdaliu plaktos grietinėlės. Panašiai sudėliokite likusius papločių sluoksnius, užbaigdami sluoksniu be užtepo. Jo viršų ir šonus aptepkite gląjumi. Papuoškite cukruotomis vyšniomis (cukatomis).

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668