150 g. cukraus,
125 ml. vandens,
350 g. trupinto pusiau saldaus juodojo šokolado,
90 g. sviesto.
Patiekti:
1 bananas, nuluptas, supjaustytas kąsnio dydžio gabaliukais,
1 prinokusi kriaušė, be sėklų, supjaustyta kąsnio dydžio gabaliukais,
2 mandarinai, nulupti, padalyti skiltelėmis,
2 abrikosai, nulupti, be kaulų, supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais,
8 braškės,
džiovintos figos, cukatos,
125 g. biskvito, supjaustyto kubeliais,
1 1/4 puodelio kapotų migdolų ar lazdyno riešutų.
GAMINIMAS:
Į mažą keptuvę suberkite cukraus, įpilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps, apie 5 minutes. Prikaistuvyje dvigubu dugnu ant lėtos ugnies ištirpinkite šokoladą. Sudėkite sviestą ir maišykite iki vientisos ir purios masės. Nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite cukraus sirupą ir romą. Perkelkite mišinį į fondiu indą virš ugnies. Pastatykite jį ant didelės lėkštės, su kuria patieksite. Jos kraštuose išdėliokite vaisius ir biskvito gabalėlius. Į atskirą dubenėlį sudėkite kapotus riešutus. Jais galima apibarstyti vaisius, prieš tai pamerkus į karštą šokoladą. Vaisius rinkitės pagal metų laikus - vasarą ir rudenį prie šokolado puikiai tinka įvairios uogos. Patiekite karštą.