500g nuvalytų kalmarų ar sepijų,
2 skiltelės smulkinto česnako,
125ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
6 išlukštentos krevetės, paliekant galvą ir žnyples,
6 didelės karališkos krevetės,
6 nuvalyti vėžiai, galvas palikti,
500g lakštinių (ilgieji makaronai),
125ml sauso baltojo vyno,
Druska, 1,5 litro karšto žuvies sultinio.
GAMINIMAS:
Supjaustykite jūros gėrybes mažais gabalėliais, žnyples perskelkite pusiau. Didelėje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 1-2 minutes. Sudėkite jūros gėrybes ir pakepinkite ant vidutiniškai karštos ugnies 5 minutes. Lakštinius virkite pusę ant pakelio nurodyto laiko, dideliame puode pasūdyto vandens. Nukoškite ir sudėkite į padažą. Supilkite vyną, pagardinkite druska, pakaitinkite maždaug 5 minutes, palaipsniui pilant karštą žuvies sultinį ir maišant, kol lakštiniai suminkštės. Pagardinkite druska ir patiekite karštus.